Medicatie

We willen de gezondheidszorg goed en betaalbaar houden. Hiervoor werken huisartsen, apothekers, specialisten, het Huis voor de Zorg en de zorgverzekeraars samen. Wij vragen ook uw medewerking.


Nieuwe inzichten in medicijngebruik
Is uw medicijngebruik al eens tegen het licht van huidige richtlijnen en nieuwe wetenschappelijke inzichten gehouden? Voor verhoogd cholesterol zijn meerdere medicijnen beschikbaar. Ze hebben allemaal een vergelijkbare werking. Door ervaring en onderzoek hebben een aantal middelen de voorkeur. De gekozen medicatie heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.


Wat kan er voor u veranderen?
Uw huisarts en apotheker kunnen voor u bekijken of er medicatie is die vergelijkbaar of beter werkt én een stuk voordeliger is. Uw gezondheid blijft altijd voorop staan in de keuze voor uw medicatie. Het nieuwe middel kan veilig langdurig gebruikt worden. Aangezien het geadviseerde middel voordeliger is, maakt u minder aanspraak op uw eigen risico. Blijkt na een bepaalde periode dat het nieuwe middel niet de gewenste werking heeft, kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts.


In gesprek met uw arts
Ook u kunt met uw huisarts of specialist bespreken of uw huidige medicatie nog het bestse voor u werkt. Dit kunt u doen tijdens het volgende bezoek aan het spreekuur.


Microscoop