‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ wint excellence award tijdens de VHBC-uitreiking!De nominatie was al binnen en nu ook een glimmende kers op de taart: Anders Beter-project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ heeft tijdens de VBHC Prize de Patient Outcomes Award 2017 gewonnen! Deze excellence award is een schitterende beloning voor dit ambitieuze project binnen de Zuid-Limburgse proeftuin.

Het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ werd aangemerkt als het meest waardevolle initiatief voor patiënten binnen Value-Based Health Care (VBHC). Het project is afgelopen december voorgedragen voor de VBHC Prize 2017, waarna het werd genomineerd. Een internationale jury van experts heeft alle inspirerende initiatieven afgelopen maanden beoordeeld binnen de diverse dimensies van het Value-Based Health Care concept.

Het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ valt onder de proeftuin ’Anders Beter’ waar gewerkt wordt aan verbetering en het betaalbaar houden van de zorg. Leden van deze proeftuin zijn MCC Omnes, Zuyderland, CZ, Huis voor de Zorg, zorggroep Meditta en Samenwerkende Apothekers. Ook Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Academische Werkplaats Ouderenzorg en IQ healthcare leveren een bijdrage aan het project. Meer achtergrondinformatie over het project kun je lezen in het interview met Lara Dijkstra en programmamanager Pepijn van den Beemt.

En in De Eerstelijns van mei wordt net deze maand als best practice dit Anders Beter project 'Gewenste zorg in de laatste levensfase’ belicht.