Kom Gluren bij de Buren!

Heb je weleens gedacht: 'dat vind ik interessant; dat zou ik weleens van dichtbij willen zien', of: 'ik ben trots op dit aspect van mijn werk en ik zou dit graag met anderen willen delen'? Dan is dit je kans: kom 'Gluren bij de Buren'!

MCC Omnes start binnenkort met een nieuw initiatief. De opzet is dat je bij iemand anders kunt gaan kijken en leren: vaardigheden, maar ook indrukken, de manier van werken, etc.
Het kan heel gevarieerd zijn. Zaken waar je online geen nascholing over vindt; waarover je praktische tips wilt krijgen; ervaringen die je nergens anders kunt opdoen.


'Cross over Gluren'

Het idee is dat een huisarts kan kijken bij een andere huisarts, maar ook bij een specialist. En natuurlijk ook omgekeerd: een specialist bij een huisarts; een specialist bij een andere specialist.

Daarnaast willen we het aanbod verbreden tot 'Gluren' bij apothekers, fysiotherapeuten en chiropractoren.

Daarbij staan we altijd open voor nieuwe tips en nieuwe wensen. Denk aan alles wat je zou willen leren of zou willen doen in je praktijk.
Voorbeelden zijn er legio:
  • een trigger finger injecteren;
  • een chirurgische ingreep;
  • een IUD of implanon plaatsen;
  • een chalazion inspuiten of excideren;
  • een ACP gesprek voeren;
  • een tapeverband aanleggen;
  • een gewricht injecteren.

Maar ook kijken bij de apotheker: wat doet die nu precies? Hoe werkt een chiropractor of: hoe doet een fysiotherapeut een schouderonderzoek?

En ook de specialist kan komen 'Gluren' bij de huisarts: hoe loopt zo'n spreekuur of visite? Maak eens een dienst mee; luister mee bij een ACP gesprek of een euthanasievoorbereiding en -uitvoering.


Met betere contacten en begrip werkt het beter samen!

Deze toevoeging aan het aanbod van scholing moet leiden tot betere contacten, een betere samenwerking en meer begrip over en weer.
Maar het werkt natuurlijk alleen maar als er voldoende vraag en aanbod is.


Website met vraag en aanbod

MCC Omnes biedt straks op de website een actueel overzicht aan: een soort van 'Marktplaats' voor vraag en aanbod. Je kunt dan kiezen uit wat er aan mogelijkheden is en daarbij vind je dan ook meteen een aanbieder met zijn of haar contactgegevens. Je kunt zelf contact opnemen, je ideëen en wensen bespreken en een afspraak maken om te gaan 'Gluren'.

Heb je een wens, maar vind je deze niet bij het aanbod op de site, dan kun je dat bij MCC Omnes melden. We onderzoeken dan de mogelijkheden om dit te realiseren.


Wie wil 'Gluren en laten Gluren'?

Alvorens we een en ander gaan organiseren, willen we graag weten wie van de mogelijkheid om te (laten) 'Gluren' gebruik willen maken. Dat doen we met een vragenlijst waarin je je wensen en/of aanbod kwijt kunt.

Scan de QR-code met de camerafunctie van je smart phone of tablet om naar de vragenlijst te gaan of volg de link >>>

Meer informatie?

In de bijlage vindt je de informatie zoals die eerder gepresenteerd is tijdens de BASIS-reis naar Wenen. Deze is aangevuld met nieuwe details en spelregels.

Download de presentatie >>>

Of neem contact op mail naar: info@mcc-omnes.nl >>>