Mariëlle Krekels streeft naar een 10 voor patiëntgerichtheid

Marielle Krekels op NieuwZorg bijeenkomst Tilburg
 

Op 13 december 2016 vond bij CZ in Tilburg de laatste Nieuwe-Zorgbijeenkomst van 2016 plaats waar de vraag: ‘2017: begin van het morele tijdperk?’ centraal stond. Het symposium was volledig gewijd aan de proeftuinen Anders Beter en MijnZorg, voor respectievelijk de Westelijke en de Oostelijke Mijnstreek. Er werden diverse presentaties gegeven over het initiatief om gezamenlijk te werken aan kwalitatief goede zorg en gezondheid én lagere zorgkosten in Zuid-Limburg.

Mariëlle Krekels, onze medisch directeur en internist bij Zuyderland MC, wist het publiek te boeien met een enthousiast pleidooi om te streven naar een 10 voor patiëntgerichtheid. Ze vertelde over het initiatief van de beide proeftuinen om met ‘Het Patiëntgerichte Gesprek’ aan de slag te gaan.

Het verslag en de videopresentaties van deze presentatie van Mariëlle Krekels en ook van de andere sprekers op de bijeenkomst zijn hier te vinden. Andere regio’s kunnen daardoor ook leren én profiteren van de lessen in zorginnovatie door de regio Zuid-Limburg. Ook dat is namelijk zinnig en zuinig omgaan met zorg!