Nieuwe app: Samen Zorg

Werkplaats Dementie en Ouderenzorg en Huis voor de Zorg hebben samen de app Samen Zorg ontwikkeld, met hulp van subsidie van Provincie Limburg. Deze app is ontstaan uit de vraag 'hoe dementerende mensen in de thuissituatie, die hulp nodig hebben in de breedste zin van het woord, te ondersteunen?' Er zijn al heel veel goede initiatieven en sites opgezet, dus eigenlijk is er niets nieuws nodig. Maar is er juist hulp nodig bij het zoeken of eigenlijk het vinden van de juiste optie (site/app) voor de specifieke hulpvraag. En dat kunnen vragen zijn als: hoe kan ik mijn moeder helpen met agenda-ondersteuning? Waar vind ik een gps-tracker voor als mijn dementerende vader aan de wandel gaat?

De app Samen Zorg biedt dus praktische oplossingen voor complexe problemen.

Deze app werkt net als menige site om een vakantie te boeken waar je diverse opties aan/uit kan vinken en zo de perfecte reis voor je wordt gezocht. Je vinkt diverse opties aan/uit en door middel van deze keuzes kom je uit bij aantal opties en het meest geschikte middel voor de specifieke vraag die je hebt. De uitkomsten, het resultaat, zijn vervolgens ook te mailen naar degene die ermee aan de slag wil.

Na lancering is de app beschikbaar via de website www.hulpbijdementie.nl en iOS-Apple Store. Hou de site www.hulpbijdementie.nl dus in de gaten voor de precieze datum van de lancering. Neem eens een kijkje en aanvullingen en tips zijn altijd welkom, want het is een dynamische app.