SamenZorg app is live!!

Werkplaatsen Dementie en Ouderenzorg en Huis voor de Zorg hebben samen de app Samen Zorg ontwikkeld, met subsidie van Provincie Limburg. Deze app is ontstaan uit de vraag hoe mensen met dementie in de thuissituatie, die hulp nodig hebben in de breedste zin van het woord, te ondersteunen. Er zijn al heel veel goede initiatieven en sites opgezet, dus eigenlijk is er niets nieuws nodig. De nieuwe app Samen Zorg helpt bij het vinden van de juiste optie (site/app) voor de specifieke hulpvraag. En dat kunnen vragen zijn als: hoe kan ik mijn moeder helpen met agenda-ondersteuning? Waar vind ik een gps-tracker voor als mijn dementerende vader aan de wandel gaat? De app biedt dus praktische oplossingen voor complexe problemen.

Deze app werkt net als menige site om een vakantie te boeken waar je diverse opties aan/uit kan vinken en zo de perfecte reis voor je wordt gezocht. Zo kom je ook hier uit bij een aantal opties en het meest geschikte middel voor de specifieke vraag. De uitkomsten, het resultaat, zijn vervolgens ook te mailen naar degene die ermee aan de slag wil.

De app is beschikbaar via de website https://dementie-advies-tool.mdl-solutions.nl en iOS-Apple Store. Probeer de app eens! Aanvullingen en tips zijn altijd welkom, het is een dynamische app.