Stagiaire Hulp bij Dementie valt in prijzen!

 

Sanne, nogmaals Van Harte Gefeliciteerd met het winnen van de Gouden Zet Award!

Tijdens haar afstudeertraject bij Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek, heeft Sanne Konings in opdracht van de Werkplaats Dementie en Ouderenzorg Provincie Limburg onderzoek gedaan naar hoe het contact tussen de mantelzorger en persoon met dementie door middel van muziek kan worden bevorderd. Mantelzorgers en casemanagers Dementie hebben uiteraard ook bijgedragen aan de totstandkoming van dit concept.

De Gouden Zet Award; een challenge waarbij 92 ideeën zijn ingediend en studenten, starters en sociaal ondernemers (in spe) uitgenodigd zijn hun idee voor een betere wereld te pitchen. Ze waren op zoek naar ondernemende geesten die de wereld mooier en socialer willen maken met creatieve en vernieuwende concepten.

Sanne heeft ‘Om-arm’ ontwikkeld. ‘Om-arm’ speelt in op het probleem dat het hebben van contact niet meer vanzelfsprekend is voor een mantelzorger en de persoon met dementie. ‘Om-arm’ brengt op een betekenisvolle manier interactie tot stand door aan te sluiten op de belevingswereld van de persoon met dementie. ‘Om-arm’ is een slimme armband die zowel de mantelzorger als de persoon met dementie omheeft.