Start Liesbreukcentrum Zuyd 1 mei 2018

Zuyderland behandelt vanaf 1 mei 2018 alle liesbreuken vanuit het nieuwe Liesbreukcentrum Zuyd. Liesbreukcentrum Zuyd biedt gespecialiseerde zorg op locatie Heerlen en Sittard-Geleen. Een team van professionals, onder andere bestaande uit medisch specialisten en verpleegkundig specialisten, staat klaar voor het diagnosticeren en behandelen van liesbreuken. Voor patiënten met verdenking liesbreuk betekent het een optimalisatie van zorg. 

Vanaf 1 mei 2018 kunt u via ZorgDomein digitaal verwijzen naar Liesbreukcentrum Zuyd:
- Ga in het zorgaanvraagmenu naar 'Specialisme Heelkunde' en selecteer de zorgvraag 'aandoeningen buikwand/lieskanaal/scrotum'.
- Kies het product 'regulier Liesbreukcentrum Zuyd' in het zorgaanbod van Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen om de verwijzing te starten. 

Het Liesbreukcentrum van Zuyderland is nog gemakkelijker te vinden in het aanbodscherm als u de zoekterm 'Liesbreukcentrum' gebruikt om de verwijzig te starten. 

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen om vanaf september het Liesbreukcentrum Zuyd verder uit te breiden. Dan biedt Zuyderland liesbreukbehandeling in één dag op beide locaties aan. Op basis van een digitale vragenlijst op de website wordt bepaald of de patiënt in aanmerking komt en neemt de verpleegkundig specialist contact op. Voor de patiënten die niet in aanmerking komen voor diagnose en behandeling in één dag, biedt het centrum diagnose en datum voor OK aan binnen één bezoek. 

Liesbreukcentrum Zuyd blijft bereikbaar via de polikliniek Heelkunde: 088 - 4599719.
Ook is er een speciale websitepagina opgezet: zuyderland.nl/liesbreukcentrumzuyd