Veiligheid boven alles! Heb jij al een account voor de werkafspraken-app?

Informatie die in verkeerde handen komt kan leiden tot hele grote problemen en ons allemaal in verlegenheid brengen. Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat informatie 'op straat ligt' of verkeerd wordt gebruikt. Op deze manier willen MCC Omnes, Zuyderland en de andere zorgorganisaties, die gebruik maken van de mogelijkheid om regionale afspraken te communiceren, niet in het nieuws komen. 

Dit vraagt om beveiligingsmaatregelen. Het gaat daarbij met name om de werkafspraken die je in de werkafspraken-app en op de website van MCC Omnes vindt.


Regionale werkafspraken: praktisch en werkbaar

In de gepubliceerde documenten staan steeds vaker telefoonnummers en e-mailadressen van zorginstellingen en -verleners. Dat maakt de werkafspraken praktisch en prettig werkbaar. Daarnaast zijn ze natuurlijk het resultaat van inspanningen van deze organisaties, ofwel intellectueel eigendom. 
Om zowel de privacy als eigendom te beschermen tegen oneigenlijk gebruik, worden alle werkafspraken, zoals deze nu te vinden zijn in de MCC Omnes Werkafspraken-app en op de website beter beveiligd.
 

Smoelenboek, scholing en nieuwsarchief

Eerder zijn het Smoelenboek en de scholingsomgeving al exclusief toegankelijk gemaakt voor (deelnemende) huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners. Ook het nieuwsarchief van de ZuydWester (en daarvoor Omnes' Samen Nieuw(s)) is alleen na inloggen te bekijken. Daarnaast staat een aantal werkafspraken met informatie die niet voor openbare inzage is bestemd, al 'achter een login'. Nu is de rest van de werkafspraken aan de beurt om dezelfde status te krijgen.

ZorgVinder, de sociale kaart voor verwijzers en de overige informatie op de website en in de app blijven gewoon openbaar.
 

Wat kun je verwachten?

April: uitnodiging activeren persoonlijk account
In de loop van april ontvangen alle bij MCC Omnes geregistreerde huisartsen (incl. hidha's en waarnemers) die nog geen geactiveerd account hebben een uitnodiging per e-mail om met een paar klikken hun persoonlijk account te activeren. Weet je niet of je een account hebt, of heb je er nog geen (ook voor huisartsen-in-opleiding, overige zorgverleners of belanghebbenden) meld je dan even >>>

1 mei: werkafspraken bereikbaar na inloggen
Per 1 mei zijn de werkafspraken te bekijken na inloggen op de MCC Omnes' website en/of de werkafspraken-app. Door het toestaan van cookies in je browser blijft je device (smart phone, tablet of laptop/pc) je herkennen en blijf je ingelogd.

 

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen, stuur een e-mail >>> 

MCC Omnes Werkafspraken app

De werkafspraken-app van MCC Omnes is gratis en voor iedereen te downloaden in de app-stores (Android en iOS). In de app zijn de werkafspraken opgenomen, evenals de nieuwsbrieven; het nieuwsbrievenarchief; het Smoelenboek, sociale kaart ZorgVinder en informatie over scholing (DTO). Om alles te kunnen bekijken is een persoonlijk account nodig. Dit is per e-mail aan te vragen via MCC Omnes. Vermeld naam, functie, evt. BIG-nummer, organisatie/praktijk en het (zakelijk) e-mailadres waarop het account moet worden aangemaakt.