ZorgVinder Live!

Een betrouwbaar, handig en snel bereikbaar hulpmiddel om zorg in de omgeving van de patiënt te vinden. Dat is ZorgVinder, de nieuwe tool in de werkafspraken-app en op de website van MCC Omnes en MCC MiLo.

ZorgVinder is bedoeld om zorgverleners, groot en klein(er) in de regio’s Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg (Oost en West) met elkaar in contact te brengen. Dat maakt verwijzen gemakkelijker, doordat vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht.

Vaarwel tegen de lijstjes!
Nog altijd circuleren er lijstjes met adressen en contactpersonen in praktijken en zorginstellingen. ZorgVinder wil daaraan een einde maken. Hierdoor beschikken verwijzers altijd over de meest actuele informatie die ze zelf niet meer hoeven te updaten.

Omdat ZorgVinder zowel op de website is opgenomen als in de werkafspraken-app, is deze ook op een prettig leesbare manier op je smart phone of tablet te raadplegen. Slimme selectiefilters maken het vinden naar een voor de patiënt of cliënt geschikte zorgverlener in zijn of haar eigen omgeving snel en eenvoudig. Zoek bijvoorbeeld op klacht, taal, vergoede of niet-vergoede zorg.
Ook het direct zoeken op postcode of woonplaats (van de patiënt of cliënt) behoort tot de mogelijkheden.

De in ZorgVinder opgenomen zorgverleners houden hun informatie eenvoudig zelf actueel. Dat zorgt ervoor dat de informatie up-to-date is en dat maakt ZorgVinder tot een betrouwbare partner bij het vinden van zorg.
De basis vormt een gezamenlijke database, die maakt dat er in een groter gebied zorgverleners kunnen worden gevonden.

GGZ als eerste op de kaart
Beide MCC’s hebben samen met Meditta (programmanagement GGZ) de krachten gebundeld om de bestaande ‘sociale kaarten’ voor huisartsen en POH-ers GGZ in het gehele Meditta-verzorgingsgebied te actualiseren en in ZorgVinder beschikbaar te maken. De al beschikbare informatie is bij de regionale GGZ-zorgverleners getoetst op actualiteit en verder aangevuld. Doel is om in de loop van dit jaar alle belangrijke aanbieders in ZorgVinder te kunnen presenteren.

Uitbreiding ZorgVinder
ZorgVinder voorziet op dit moment nog alleen in GGZ. De volgende stap is een uitbreiding met ‘lichamelijke zorg’ en dat betekent dat ZorgVinder wordt uitgebreid met andere zorgverleners en aandachtsgebieden, zoals gespecialiseerde fysiotherapeuten. Daarnaast wordt er gekeken op welke manier het zoekgebied kan worden uitgebreid door samenwerking met andere verzorgingsgebieden.

Welke zorgverleners wil jij voor je patiënt of cliënt vinden?
ZorgVinder is het meest waardevol als deze is gevuld met zorgverleners en aandachtsgebieden die huisartsen, POH-ers -maar ook medisch specialisten en andere zorgverleners- ook daadwerkelijk voor hun patiënten en cliënten nodig hebben. En waarnaar ze dus op zoek zijn.
Naar welke zorgverleners zoek jij voor je patiënt of cliënt? Wie zou je in ZorgVinder willen vinden? Laat het ons weten; zo wordt ZorgVinder groter en daarmee waardevoller als ondersteuning voor het verwijzen. Stuur een e-mail >>>

Zorgverleners voor het voetlicht
In toekomstige edities van deze nieuwsbrief laten we je kennismaken met een aantal zorgverleners die in ZorgVinder zijn te vinden.

Ook op de kaart?
Wil je als zorgverlener GGZ of anders ook een vermelding op ZorgVinder? Neem contact op. Deelnemen is gratis en betekent dat je middels een account je informatie zelf actueel kunt houden.

Download de werkafspraken-app!
De werkafsprakenapp van MCC Omnes is gratis te downloaden via de app-stores en is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.